CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Plastiek en Glas
Kleppen in luchttransporten, ARC beschermt!
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
2-wegklep - glas - abrasie - na ARC 2-wegklep - plastiek - abrasie - na ARC 2-wegklep - plastiek - rotor en stator - abrasie - na ARC 2-wegklep - plastiek - abrasie - na ARC

Industrie: Plastiek en glasnijverheid

Materieel: Wisselkleppen

Probleem: Slijtage in luchttransportinstallaties tgv richtingsveranderingen behoren tot de grootste uitdagingen van onderhoudstechnici. Zo een plaats vinden we in wissels en kleppen. Eens een gat door het huis/klep worden deze traditioneel vervangen door nieuwe wissels. In vele installaties is de standtijd van zo een onderdeel een net pak kleiner dan 1 jaar. Mede door het grote aantal wissels in de meeste luchttransportinstallaties is het vervangen van die onderdelen een maandelijks/wekelijks terugkomende activiteit. Zo gebruikt dit bedrijf een pneumatisch zuigtransport dat de verschillende silo's en menginstallaties verbindt dmv bochten, leidingen en wissels. De meest aan slijtage onderhevige wissels moeten 10 ton PVC poeder verwerken, elke 45 minuten. Aangezien dit poeder ook TiO2 bevat is de levensduur beperkt tot 3 - 5 weken.

Oplossing: De ARC Composieten zijn speciaal ontwikkeld om metaaloppervlakken te beschermen en/of te herstellen in dit soort aggresieve omstandigheden. Dit bedrijf voorziet alle slijtage onderdelen van ARC MX2 om de slijtage een halt toe te roepen. Bestaande wissels werden initieel hersteld en beschermd met ARC terwijl bij uitbreidingen van de productie installaties nieuwe wissels preventief beschermd worden met ARC.

Resultaat: De wissels die onbeschermd maar 3 - 5 weken in bedrijf zijn kunnen met de ARC bescherming langer dan 2 jaar werken en dit zonder 1 lek, noch herstelling.

Besparing: ARC MX2 verlengt de levensduur van wissels met 24x! Dezelfde wissels worden in tal van industriën gebruikt en door ons voorzien van ARC Composieten met gelijklopende resultaten.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be