CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Pulp en Papier
ARC in pulp pompen, alleen als ARC betrouwbaar is
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
pulp pomp - abrasie - erosie - corrosie - voor ARC pulp pomp - abrasie - erosie - corrosie - voor ARC pulp pomp - abrasie - erosie - corrosie - na ARC pulp pomp - abrasie - erosie - corrosie - na ARC

Industrie: Papiernijverheid - recyclage

Materieel: Pulppompen uit exotisch metaal

Probleem: Bij de papierproductie van karton wordt gebruik gemaakt van grote hoeveelheden oud papier. Omwille van de aard van dit materiaal zitten er al eens stoffen in zoals bvb. zand, die een enorme belasting geven op de installaties naar slijtage toe. Daar horen ook de pompen na de hydropulper bij. Na 6 maand moet de pomp hersteld of vervangen worden. Vooral de zuigmond blijkt de grootste schade te ondervinden. De vroegere methode bestond uit oplassen met slijtvaste bagetten wat niet alleen tijdrovend is maar ook maar een 2-tal maal kan uitgevoerd worden ivm interne spanningen tgv de warmte.

Oplossing: De pompen worden ontdaan van alle verontreinigingen en volgens een speciaal procédé opgeruwd. Zo kan de ARC bescherming op een goede aanhechting rekenen bij deze hoogwaardige Ni-Cr-legering. Eens de aanbrandlaag aangebracht wordt het huis voorzien van 3 mm ARC 897 en de zuigzijde van 10 mm ARC MX1. Deze keramische bescherming wordt zo gedimensioneerd zodat de levensduur langer is dan de periode tussen de voorziene en noodzakelijke stilstanden om mechanische werkzaamheden uit te voeren.

Resultaat: Na 6 maanden werking werd de ARC bescherming geïnspecteerd op slijtage en loskomen. De aanhechting vormde geen enkel probleem. De slijtage daarentegen eiste ook zijn tol. Digitale dikte metingen toonden aan dat lokaal +/- 40 % van de bekleding weggesleten was. De beslissing werd genomen om de pomp na 1 jaar opnieuw te renoveren met ARC.

Besparing: De keramische ARC bekleding biedt een betrouwbaar alternatief voor het oplassen of vervangen van de pulppompen. Omwille van de herstelbaarheid kunnen deze huizen virtueel oneindig lang meegaan en kan door de keuze en dikte van het ARC-product de levensduur beïnvloed worden om de ARC bescherming tijdens een stilstand voor mechanisch onderhoud in te plannen.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be