CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


De Oorsprong
De vraag was duidelijk. Het antwoord werd gevonden bij de structurele composieten.
Sport Ruimtevaart Sport Luchtvaart

De vraag een materiaal te ontwikkelen dat tegelijk resistent, duurzaam en betaalbaar moest zijn was snel gesteld. Het antwoord daarentegen…

Toch begon AW Chesterton vastberaden aan deze uitdaging omdat deze perfect aansluit bij haar filosofie: hoogperformante materialen ontwikkelen voor de industrie.

Gedurende de initiële onderzoeksperiode werden tal van materialen onder de loep genomen gaande van kunststoffen over exotische metalen, lastechnologieën, keramische tegels, hoogwaardige verven, …. Kunststoffen en keramische tegels konden niet of moeilijk verbonden worden met het te beschermen materieel en oplassen was een zeer tijdrovend gegeven, als het überhaupt al mogelijk was. Industriële verven boden maar weinig soelaas in de toepassingen die AW Chesterton voor ogen had. Het was alsof de toepassing zich moest aanpassen aan de beschikbare materialen wat natuurlijk niet kon.

De beslissende stap werd gezet toen de engineering afdeling het over een andere boeg smeet. De structurele composieten, gekend van ondermeer de lucht- en ruimtevaart, hoogwaardige sport artikelen, … werden aangepast aan de industriële toepassingen die AW Chesterton op het oog had. En zo werden de ARC composieten geboren, op dat moment beperkt tot 2 producten om erosie-corrosie in pompen tegen te gaan.

Top Printversie
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be