CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Pulp en Papier
Cyclon in luchttransportsysteem van hout snippers
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
cycloon - abrasie - voor ARC cycloon - abrasie - tijdens ARC cycloon - abrasie - tijdens ARC cycloon - abrasie - na ARC

Industrie: Papiernijverheid

Materieel: Cyclonen in de houtsnipper afdeling.

Probleem: Deze cycloon wordt gebruikt om stof en te fijne houtsnippers af te scheiden van de houtsnippers met de juiste afmetingen. De vochtigheid, het stof, zand en de houtsnippers zorgen samen met de grote hoeveelheid en snelheden voor slijtage van het gehele cycloon lichaam. Stelselmatig worden platen aan de buitenzijde gelast om de lekken te dichten. Deze methode van oplassen kan enkel tot een bepaald punt toegepast worden. Daarna wordt een vervanging noodzakelijk .

Oplossing: Er waren 2 opties: de cycloon vervangen door een nieuwe of te herstellen en te beschermen met ARC. Door de goede resultaten van ARC in andere toepassingen opteert dit bedrijf stelselmatig voor het ARC-systeem. De cycloon werd gestraald en voorzien van ARC® 890.

Resultaat: De cycloon werd heropgebouwd en beschermd met ARC in gebruik genomen. In tussentijd werden geen lekken waargenomen en moesten dus geen extra (slijt)platen voorzien worden aan de buitenzijde. Bij een inspectie, na 2 jaar werking, werd er geen slijtage vastgesteld aan de ARC Composiet.

Besparing: Dit papierbedrijf gebruikt ARC in elke toepassing waar slijtage optreedt omwille van de verlenging in levensduur en de daarmee gepaard gaande reductie in werkingskosten. Ook worden zo kostbare vervangingen voorkomen.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be