CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Metaalnijverheid
Een koelwater pomp van 25 jaar oud! Verschroten?
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing

Industrie: Staalnijverheid

Materieel: Onderdelen van een vertikale pomp

Probleem: Een koelwaterpomp wordt in een vast onderhoudsprogramma voorzien van een koolteerbekleding om in een bescherming te voorzien tegen brakwater. Nochtans is deze bescherming ontoereikend gebleken daar het onderliggend metaal sterk gecorrodeerd/geërodeerd bleek bij het verwijderen van deze bescherming. Een koolstoffen skelet was op vele plaatsen wat achterbleef van het gietijzer.

Oplossing: De koolteer werd verwijderd samen met het koolstof achterblijfsel van gietijzer. Testen brachten aan het licht dat de zout vervuiling van het metaal veel te hoog was. Daarom werd overgegaan tot opeenvolgende reinigingen tot een juist niveau bereikt was. De oppervlakte voorbereiding werd gedaan door gritstralen waarna de ARC herstelling (ARC 897, ARC 858) en bescherming (ARC S2) voorzag in een duurzame afwerking.

Resultaat: De ARC systeem oplossing voorziet in een inspectie, aanbeveling, voorbereiding,herstelling en bescherming. Hierdoor kunnen we betrouwbare resultaten na streven die niet moeten onder doen tov de bestaande methodes. Bij dit soort toepassingen worden de ARC-inspecties gelijklopend met de onderhoudsbeurten gepland. Ook zijn wisselstukken van apparaten van 25 jaar oud moeilijk te verkrijgen, duur en moet er rekening gehouden worden met lange leveringstermijnen.

Besparing: Geen lange leveringstermijnen, geen modificaties van de aansluitingen wanneer een nieuwe pomp aangekocht wordt, geen dure aangelegenheid: ARC zorgt voor een economisch alternatief, ook bij oudere onderdelen.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be