CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Metaalnijverheid
Chemicalien en abrasie zijn nefast voor metaal
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing

Industrie: Staalnijverheid

Materieel: Reductoren in een pneumatisch transport.

Probleem: Deze reductoren staan opgesteld onder de valsluizen in een bulkinstallatie. Tgv de abrasiviteit van ijzeroxides en de chemische inwerking van HCl dampen werden deze onderdelen zwaar belast. De wanddikte werd steeds dikker genomen wat omwille van het gewicht nadelig was voor het installatiepersoneel.

Oplossing: De open relatie, die we steeds met de klant trachten op te bouwen, zorgde voor een interessante benadering. Het belangrijkste buiten de levensduur waaraan de ARC bescherming moest voldoen was het gewicht (installatiewerk verlichten). Daarom werd de dikwandige reductor vervangen door een veel dunnere versie, sterk genoeg om de structuur te waarborgen. ARC zorgt vervolgens voor de bescherming van het onderliggend metaal.

Resultaat: ARC 890 werd gekozen omdat de abrasie in dit onderdeel de grote speler is. 12 mm werd aangebracht en zorgt voor een opmerkelijke bescherming, inert tegen de HCl dampen en sterk genoeg om de slijtage te weerstaan.

Besparing: De reductoren worden nu zonder gemopper door het installatiepersoneel geplaatst. Prijs ARC = prijs nieuwe dikwandige reductor. Levensduur = x 2.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be