CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Metaalnijverheid
Chemicalien en abrasie zijn nefast voor metaal
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
slurry pompen - abrasie - chemicalien - voor ARC slurry pompen - abrasie - chemicalien - na ARC slurry pompen - abrasie - chemicalien - na ARC

Industrie: Non ferro metalen

Materieel: Slurry pompen voor het verpompen Zn-sulfaten.

Probleem: Het verpompen van vloeistoffen, chemicaliën, beladen met vaste bestanddelen is in menig opzicht een uitdaging voor metalen. Enkel zeer exotische legeringen kunnen enigszins deze agressieve cocktail weerstaan. Wel is de kostprijs een veelvoud van de prijs van een ordinaire gietstalen pomp. Toch moet voor dit exotisch metaal gekozen worden om een levensduur van 6 maanden na te streven.

Oplossing: Deze pompen, massief uitgevoerd om met vortex waaier, zo weinig mogelijk hinder te ondervinden van de abrasie, werden ontdaan van alle onzuiverheden. De voorbereiding werd afgerond met gritstralen waarna de eigenlijke ARC bescherming kon starten. De afzegeling gebeurde met de keramische composiet ARC 855 terwijl de daadwerkelijke bescherming bestond uit 10 mm ARC 890.

Resultaat: De pompen werden in gebruik genomen, ARC 890 klaar voor de uitdaging. Na 7 maanden was ARC 890 op sommige plaatsen quasi weggesleten. De nog aanwezige ARC bekleding werd onderzocht en niet verontreinigd of verzwakt bevonden. Hierdoor was een renovatie met ARC 890 perfect mogelijk. De voorbereiding van de ondergrond volgde en ARC 890 werd opnieuw aangebracht op de originele dikte van 10 mm. De pompen konden opnieuw voor 7 maanden in dienst.

Besparing: Het beschermen van dit soort pompen met ARC is bij deze klant een standaard onderhoudsgegeven geworden. Hierdoor moeten geen nieuwe pomphuizen meer aangekocht worden. De prijs van de ARC bescherming is 30 % van deze van een exotisch metalen pomphuis.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be