CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Metaalnijverheid
ARC beschermt Ni-hard waaiers tegen abrasie
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
Ni-hard waaier - schroot - abrasie - voor ARC Ni-hard waaier - schroot - abrasie - voor ARC detail Ni-hard waaier - schroot - abrasie - voor ARC Ni-hard waaier - schroot - abrasie - na ARC nieuwe Nihard waaier - abrasie - na ARC

Industrie: Staalnijverheid

Materieel: Ni-hard waaiers

Probleem: Ijzeroxides zorgen voor slijtage, ook bij deze Ni-hard waaiers, speciaal ontwikkeld om lang te werken in deze omstandigheden. Deze waaiers verpompen het water, afkomstig van de strippers naar bezinkbekkens. De hoeveelheid ijzeroxides lijkt klein per m³ verplaatse vloeistof. Toch is de waaier na 6 tot 10 maand herleid tot schroot. De enige methode is nieuwe waaiers te installeren daar oplassen te riskant is (interne spanningen tgv de warmte ontwikkeling bij het lassen).

Oplossing: Wij voorzien in 2 ARC- methodes: A. Herstelling: De waaiers worden ontdaan van de verontreinigingen en de structuur wordt verstevigd. Vervolgens wordt de gehele binnenzijde voorbereid en voorzien van ARC 897. Behelst het een waaier, die reeds bekleed was met ARC 897 dan worden enkel de weggeleten plaatsen opgewerkt. Een gladde afwerking van ARC 897 maakt dat de pompwerking niet beïnvloed wordt. B. Preventieve bescherming: Dit is natuurlijk de meest optimale: de waaier wordt met een speciaal procédé voorbereid en voorzien van ARC 897, glad afgewerkt. Bij beide methodes worden balanceringen gedaan.

Resultaat: De waaiers die tot voor kort naar de schroothoop werden doorverwezen krijgen dmv ARC een nieuw leven. De gemiddelde levensduur van een met ARC beklede waaier is 7 tot 12 maand. De herstelbaarheid blijft natuurlijk het grote voordeel voor klanten die ARC in hun installaties gebruiken. Zo kunnen de waaiers nu op een betrouwbare manier een een 2e, 3e, 4e, … leven krijgen. Het basis materieel blijft behouden en ARC neemt de slijtage op zich.

Besparing: Er moeten quasi geen nieuwe waaiers meer aangekocht worden.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be