CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Metaalnijverheid
ARC 890 overtreft Nihard, 3 maal!
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
slurry pomp - Nihard - schroot - abrasie -voor ARC slurry pomp - Nihard - schroot - abrasie -voor ARC slurry pomp - Nihard - nieuw - abrasie -voor ARC slurry pomp - Nihard - nieuw - abrasie - na ARC

Industrie: Staalnijverheid

Materieel: Slurry pompen die bezonken ijzeroxides naar de indikking verpompen.

Probleem: De ijzeroxides, die als een slibmassa verpompt worden geven een enorme slijtage aan dit soort pompen. Los van het feit dat ze al gemaakt zijn uit Ni-hard, een bijzonder geschikt metaal voor dit soort toepassingen, is de levensduur van 3 maand te kort. Omdat de pompen enkel kunnen gedemonteerd worden met een forse telescopische kraan moest een oplossing gevonden worden om aldus de pompen langer te laten werken.

Oplossing: We werden benaderd om na te gaan of ARC een antwoord kon zijn op deze prangende vraag daar er 12 pompen instaan voor de afvoer van de continue geproduceerde ijzeroxides. Densiteit, temperatuur, pompkarakteristiek, … werd nagegaan en we opteerden voor ARC 890. Door de uitgelezen korrelverdeling in deze keramische composiet dachten we aan deze aggresieve abrasie omstandigheid te weerstaan. Met speciale oppervlakte voorbereidings technieken kregen we de desbetreffende ruwheid waardoor de ARC bescherming als een monolitisch geheel werkt samen met de pomp.

Resultaat: De keramische composiet ARC 890 leverde danig goed werk dat de huizen ipv 3 maanden tot 9 maanden in productie bleven. De composiet sleet daadwerkelijk op een uniforme manier weg, maar dan wel 3 maal trager dan Ni-Hard. En deze bescherming kan herhaald worden zolang dat het huis structureel goed blijft. ARC slijt namelijk weg en vrijwaard de pomp van slijtage.

Besparing: Niet enkel werden de "kostbare huizen" beschermd, maar konden de onderhoudskosten met 2500 Euro/jaar/pomp teruggedrongen worden door het wegblijven van de telescopische kraan interventies.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be