CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Metaalnijverheid
ARC composieten maken ventilator slijtvast
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
stofventilator  schroot - abrasie - voor ARC stofventilator  schroot - abrasie - voor ARC detail stofventilator  schroot - abrasie - na ARC stofventilator  schroot - abrasie - na ARC detail

Industrie: Staalnijverheid

Materieel: Ventilatoren voor de luchtafzuiging boven een wervelbed.

Probleem: Deze ventilatoren worden om verscheidene redenen uit een slijtvaste aluminium legering gemaakt. Zo is er de lichtgewicht toepassing maar bleek aluminium ook slijtvaster te zijn tov andere metalen. Los van het feit dat een levensduur van 2 jaar zeker niet slecht te noemen is wenste de klant toch een nieuwe technologie te gebruiken daar de kostprijs van een nieuwe rotor hoog is. Op 1 van de foto's is goed te zien hoe meer dan 40 mm weggesleten is.

Oplossing: De ventilator werd voorbereid en opgebouwd volgens voorafbepaalde procedures. Het volledige gamma van de keramische composieten kwam eraan te pas, eindigend met ARC S2 voor een gladde afwerking.

Resultaat: Na statisch en dynamische balancering kon de ventilator in gebruik genomen worden. Het gunstige resultaat leidde tot meerdere ARC herstellingen.

Besparing: De kostprijs van de ARC herstelling/bescherming komt overeen met 6/10 van de nieuwprijs van een alu-loopwiel. De levensduur is dezelfde.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be