CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Metaalnijverheid
Pompen falen na 5500 Hr tgv systeemmodificaties
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
koelwater pomp - erosie - corrosie - cavitatie - test ARC koelwater pomp - erosie - corrosie - cavitatie - test ARC koelwater pomp - erosie - corrosie - cavitatie - test ARC koelwater pomp - erosie - corrosie - cavitatie - na ARC koelwater pomp - erosie - corrosie - cavitatie - na ARC koelwater pomp - erosie - corrosie - cavitatie - na ARC koelwater pomp - erosie - corrosie - cavitatie - na ARC koelwater pomp - erosie - corrosie - cavitatie - na ARC

Industrie: Staalnijverheid

Materieel: Een gecaviteerde pomp werd bij wijze van test hersteld met ARC 858.

Probleem: Door modificaties in het koelwatersysteem konden deze pompen niet meer werken in het gebied waarvoor ze ontwikkeld waren. Hierdoor ontstond een sterke cavitatie die lekken gaf na 5.500 uur: de diepten van de cavitaties was 35 mm en de vortex brekers waren volledig verdwenen. 1 oplossing was het verschroten van de pompen en de aankoop van nieuwe exemplaren ge-engineered voor dit nieuwe koelsysteem. Omdat de verantwoordelijke goede resultaten had met de ARC Composieten in andere pompen besloot hij om 1 koelwaterpomp plaatselijk te herstellen met de keramische composiet ARC 858 en het resultaataf te wachten. Deze pomp werd terug geplaatst en zou na 3 maanden werking geïnspecteerd worden.

Oplossing: De ARC herstelling had het goed gedaan, er was geen slijtage aan te zien,waardoor een renovatie van de pomp gepland werd. ARC 858 werd plaatselijk verwijderd en de onderhoudsdienst monteerde een nieuwe slijtring. (zie foto's 1 tem. 3). Na een verregaande reiniging (inclusief de verwijdering van zouten en de aangebrachte ARC 858) en het noodzakelijke gritstralen tot de specs van AW Chesterton werden de cavitaties opgebouwd tot de oorspronkelijke afmetingen van de pomp met ARC 855 en ARC 897. Een bijkomende laag van 6 mm ARC MX1 + ARC 855 werd in de aanzuigopening aangebracht als cavitatie resistent oppervlak. De rest van het huis werd tegen erosie - corrosie beschermd dmv ARC 858 en 2 lagen ARC 855.

Resultaat: Deze pomp (werd opgewaardeerd in mei 2001) werd aan een inspectie onderworpen na 3 en na 6 maand omdat de krachten van cavitatie enorm zijn en geen enkel risico mag genomen worden. Hierbij werd geen schade vastgesteld aan de ARC composiet: de keramische laag ARC 855 was nog intact. De beslissing werd genomen om de order voor de 2 x 12 nieuwe koelwaterpompen onmiddellijk te annuleren. Het plan is elke maand een set van 4 pompen op te werken met ARC.

Besparing: De prijsverhouding ARC versus een nieuwe pomp is 3 op 5 en de aankoop van 2x12 nieuwe pompen werd vermeden.

Top Printversie
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be