CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Metaalnijverheid
Gebarsten pompdeksel wordt hersteld met ARC
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
deksel - barst -  voor ARC deksel - barst - detail - voor ARC deksel horizontale split pomp - barst - erosie - corrosie - voor ARC deksel horizontale split pomp - gebarsten - erosie - corrosie - na ARC deksel horizontale split pomp - gebarsten - erosie - corrosie - na ARC

Industrie: Staal nijverheid

Materieel: Koelwater pomp deksel van een grote horizontale split pomp (6.000 m³/hr).

Probleem: Het deksel van een horizontale split pomp vertoond na 3 jaar werking een lek dicht tegen de zittingen van de slijtringen. Omdat het een cruciale pomp betreft moest een snelle analyse van het prbleem uitsluitsel bieden over welke herstellingsmethode ging gebruikt worden. Het betrof een zeewaardig roest vrij stalen pomp die plots deze barst vertoonde. Daarom werd besloten niet op te lassen om bijkomende spanningen te vermijden. Omdat het een kostbaar onderdeel was met lange leveringstermijnen werd ARC aangewend om dit onderdeel terug productiewaardig te maken. Bij een verdere inspectie werden ook zones van hevige putcorrosie vastgesteld.

Oplossing: Een onschuldig barstje leek niet zo eenvoudig opgelost. Het zat op een moeilijk toegankelijke plaats en dicht tegen de zittingen van de slijtringen. Los van het feit dat het deksel uit zeewaardig RVS bestond had de corrosie toch al zijn werk gedaan. Pitting was op bepaalde plaatsen reeds vergevorderd. Daarom werd er voor een totale ARC renovatie van het deksel gekozen. De zouten werden geëvacueerd, de barst verstevigd volgens de specs en het deksel werd gestraald. De erosie sporen, barst en putcorrosie plaatsen werden opgewerkt met ARC 858, terwijl ARC S2 gebruikt werd in 2 lagen op een totale gemiddelde dikte van 750 micron om de corrosie te stoppen.

Resultaat: Het pomp deksel werd hersteld binnen de 3 dagen en opnieuw geïnstalleerd. De eerste maanden werd de pomp dagelijks gecontroleerd op lekken. Ze bleven uit! De klant, die initieel weigerachtig stond tegen over deze nieuwe ARC-Composiettechnologie, geeft nu graag toe dat zijn twijfel ongegrond was. Hij is er van overtuigd dat de ARC Totaal Oplossing het samenspel is van hoog performante materialen aanbevolen door betrouwbare distributoren, met kennis van het proces gebeuren en de ARC materialen, die aangebracht worden door gespecialiseerd personeel. Is er 1 onderdeel niet van voldaan, dan is het de spreekwoordelijk zwakke schakel die breekt. Deze toepassing is in gebruik sinds oktober 2001.

Besparing: Door de ARC interventie werd naast een mogelijk ongeplande productie stilstand, de aankoop van een nieuw deksel vermeden. De ARC bekleding wordt jaarlijks nagekeken op barsten, corrosie en blaasvorming/onderfilm corrosie. Tot op heden geen schade en nog steeds in productie.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be