CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Voeding en Granen
Reductor verslijt in een mum van tijd
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
reductor - vierkant ronde doorsnede - abrasie - voor ARC reductor - vierkant ronde doorsnede - abrasie - na ARC

Industrie: Veevoeder bedrijf

Materieel: Reductoren na elevatoren, bij overslagpunten van redlers en stortpunten van archimedesschroeven: vierkante naar ronde doorsnede

Probleem: Door de continue vloed aan granen slijten deze buisstukken binnen de 3 maand weg.

Oplossing: Omdat het om een zeer zware toepassing ging wenste de klant de keramische ARC Composieten te gebruiken op een versleten reductor. "Zo moest geen nieuw stuk aangekocht worden en kwamen de boutgaten zeker overeen." aldus de klant. Het tussenstuk werd van de schroothoop gehaald, voorbereid dmv gritstralen om een juist oppervlakteprofiel te hebben en voorzien van een slijtvaste laag ARC 897 (4 mm). Omdat het een koud procédé betreft moet er geen rekening gehouden worden met kromtrekken.

Resultaat: Na 16 maand werking werd de reductor uitgebouwd om volgens de afgesproken procédure digitale laagdikte metingen te doen. De ARC Composiet vertoonde sporen van de zware slijtage maar was nog in staat om 5 bijkomende maanden bescherming te bieden. Er werd besloten om de composiet te herstellen tot de oorspronkelijke laagdikte van 4+2 mm. Hierdoor wordt het doel bereikt om het aantal stilstanden te beperken tot 1 per 2 jaar.

Besparing: Het weggesleten deel van de ARC bekleding kan plaatselijk terug opgewerkt worden tot de originele vorm en dikte. De hoeveelheid ARC composiet die hiervoor nodig is blijkt minimaal te zijn wat maakt dat deze keramische bescherming een zeer economische benadering is. "Omdat de reductor structuur steeds opnieuw kan gebruikt worden is dit onderdeel zeer eenvoudig te monteren, het past altijd, er wordt geen tijd verloren met het opnieuw boren van boutgaten, waardoor mijn onderhoudspersoneel de eigenlijke stilstand tot een minimum beperkt. Dat de ARC bekleding 8 x langer meegaat is mooi meegenomen!" aldus de onderhoudsingenieur.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be