CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Voeding en Granen
Granen zorgen voor een snelle slijtage
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
kleppen - schroot - abrasie - voor ARC kleppen - schroot - abrasie - na ARC

Industrie: Graan- en veevoedernijverheid

Materieel: 2-wegkleppen.

Probleem: Dit soort kleppen wordt veelvuldig in de graan/veevoedernijverheid gebruikt. Sommige exemplaren zijn gemaakt uit gietijzer (meer duurzaam) andere uit gelaste plaat. Toch kan er gesteld worden dat dit materiaal altijd slijt. De richtingsverandering van de granen is er de oorzaak van. Veel onderhoudsverantwoordelijke zien kleppen dan ook als "verbruiksgoederen", is er 1 versleten, de schroothoop op en een nieuwe erin. Daartoe worden vele van deze kleppen met een snelkoppeling voorzien om de demontage/montage snel te laten verlopen.

Oplossing: En toch kan het anders: al eens berekend wat een daadwerkelijke verwisseling van zo een goedkoop klepje kost, verlies aan granen, opkuis, enz inbegrepen. Hierdoor zijn veel graan- en veevoederbedrijven daadwerkelijk overgestapt naar de ARC herstelling/bescherming, een meer economisch alternatief dan verschroten.

Resultaat: De ARC bescherming is steeds op maat gemaakt, dikte en product afgestemd op uw toepassing. Een verdubbeling tot verviervoudiging van levensduur behoort steevast tot de mogelijkheden, het is een lichtgewicht bescherming, ARC komt niet los, …

Besparing: De verlenging van levensduur met de keramische composieten maakt de aankoop van goedkope nieuwe kleppen zeer duur!

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be