CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Voeding en Granen
Granen in luchttransport, ARC beschermt!
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
leidingen - zuigtransport - abrasie - na ARC leidingen - zuigtransport - abrasie - na ARC

Industrie: Graan- en veevoedernijverheid

Materieel: Buizen van de graanopzuiginstallatie

Probleem: De snelheid van granen zorgt in luchttransport installaties vooral bij richtingsveranderingen voor heel wat slijtage. Een gaatje waar in den beginnen enkel een beetje stof doorkomt (druktransport) wordt in een mum van tijd een ware graanfontijn. Omgekeerd kan bij zuigtransport een lek soms voor vacuumverliezen en dus voor productievermindering zorgen, maar alleszins voor energieverspilling.

Oplossing: ARC biedt een bescherming aan het metaal in dit soort toepassingen. De keramische delen zorgen voor de bescherming terwijl de matrix de cohesie en aanhechting voor zijn rekening neemt. De stukken worden door ons afgehaald, eventueel met sneltransport, voorbereid en hersteld/beschermd, en terug geleverd binnen het door ons afgesproken tijdsbestek.

Resultaat: Een levensduur bepalen van dit soort toepassingen is niet eenvoudig daar het afhangt van de set-up, installatie, te transporteren stoffen, reinheid van de stoffen, …. Door de band heen kunnen we zeggen dat de levensduur van een met ARC beschermd stuk 1 tot 5 maal langer is dan het originele stuk, met uitzonderingen van 40 x.

Besparing: De economische haalbaarheid is gegarandeerd maar hangt af van de hierboven vermelde factoren, met inbegrip van de complexiteit van het te beschermen stuk.

Top Printversie
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be