CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Voeding en Granen
De valsnelheid van granen zorgt voor slijtage
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
gravitaire leidingen - abrasie - na ARC gravitaire leidingen - abrasie - na ARC

Industrie: Graan- en veevoedernijverheid

Materieel: Trechters en Y-stukken

Probleem: Het is niet alleen in luchttransport systemen dat slijtage optreedt. Zo kan in gewone valtransporten de levensduur beperkt zijn tot enkele maanden. In dit soort toepassingen zijn deadboxen, inschieters, graanpotten, … hoe men het ook noemt een gebruikte methode zodat graan op graan valt en de buis minder last heeft van slijtage. Wel moet gezegd worden dat dit soort oplossingen slechts deeloplossingen zijn. Wat bvb. met hygiëne (insecten), vervuiling van grondstoffen, hogere kostprijs van het initiële stuk, etc…?

Oplossing: ARC voorziet in een bescherming daar waar het nodig is zonder de vlotte doorgang van de granen te belemmeren en zonder zware en ingewikkelde constructies te voorzien die het basisonderdeel enkel zwaarder en duurder maken. Een laagdikte van 3 tot 12 mm volstaat in ruim 90 % van de gevallen om de levensduur dermate te laten stijgen dat van vervangen (bijna) geen sprake meer is.

Resultaat: Dit zijn DE toepassingen voor ARC. De levensduurverlenging, een lichte uitvoering, geen vervuiling van de granen, hygiënisch, …allemaal punten die voor de keramische ARC technologie spreken.

Besparing: Een besparing op installatie en productiekosten wordt met ARC bereikt.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be