CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


(Petro-)chemie
Oplassen van slurry pompen, verleden tijd met ARC
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
slurry pomp - abrasie en NaOH - voor ARC slurry pomp - abrasie en NaOH - detail  ARC herstelling slurry pomp - abrasie en NaOH - na ARC drukdeksel - slurry pomp - abrasie en NaOH - voor ARC drukdeksel - slurry pomp - abrasie en NaOH - detail van las drukdeksel - slurry pomp - abrasie en NaOH- na ARC slijtplaat - slurry pomp - abrasie en NaOH - voor ARC slurry pomp - abrasie en NaOH- na ARC

Industrie: Chemische nijverheid

Materieel: Slurry pompen

Probleem: Sommige van deze pompen worden gebruikt om een mengsel van NaOH en silica te transporteren, andere voor het transport van Na-silicaat. Dit abrasieve mengsel maakt dat de pompen, allen gemaakt uit een exotisch metaal, na 3 - 4 maanden uit productie moeten genomen worden. De slijtplaten zelf vertonen na deze termijn talrijke gaten en worden opgelast. Dit kan echter maar een paar keer gebeuren. Soms zijn er lekken doorheen het pomphuis zelf wat een gevaarlijke situatie met zich meebrengt voor de operatoren.

Oplossing: De eerste ARC bekleding werd aangebracht op een versleten pomp, die niet meer kon opgelast worden. De slijtplaat werd verwijderd en ARC werd aangebracht op het pomphuis zelf, in de vorm van de slijtplaat zelf. Het drukdeksel werd ten dele afgedraaid om overal de minimale dikte ARC te kunnen aanbrengen.

Resultaat: De eerste pomp werd geïnstalleerd en draait nu voor een periode van 13 maanden zonder enige herstelling. 5 pompen volgden. De ARC technologie is nu de standaard bescherming geworden binnen dit bedrijf en de pompen kunnen telkens opnieuw opgewerkt worden met ARC. Daardoor is de levensduur van de pomp van 12 maand (origineel + 2 oplasbeurten) virtueel oneindig geworden.

Besparing: Er moeten geen nieuwe pompen aangekocht worden, de levensduur is 3 - 4 x langer en de ARC bescherming is 53 % goedkoper dan een nieuwe pomp.

Top Printversie
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be