CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


(Petro-)chemie
ARC beschermt koelwater pompen tegen brak water
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
zuigmond - pomp - erosie - corrosie - koelwater - voor ARC zuigmond - pomp - erosie - corrosie - koelwater - voor ARC zuigmond - pomp - erosie - corrosie - koelwater - na ARC zuigmond - pomp - erosie - corrosie - koelwater - na ARC

Industrie: Chemische nijverheid

Materieel: Zuigmond en diffusor van vertikale pompen

Probleem: Koelwaterpompen zijn in elke industrie een onmisbaar gegeven om de continuïteit van de productie te waarborgen. Meestal zijn ze in contact met (vrij) proper oppervlakte water waardoor gietijzer de meest aangewezen keuze is. Nu is een kleine concentratie zouten (=corrosie) in combinatie met de steeds aanwezige hoeveelheid vaste stoffen (zand, zwevende bestanddelen, slib, … = erosie) een vrij agressieve cocktail gebleken voor dit soort apparaten. Deze klant adresseerde het probleem door een koolteerepoxy te voorzien die elk jaar vernieuwd werd. Op vele plaatsen was een koolstoffen skelet het restant van de niets ontziende corrosie.

Oplossing: De keramische inhoud en de uitmuntende aanhechting van de erosie-corrosie resistente composieten maken van koelwaterpompen de gedroomde toepassing. De pomponderdelen worden na tal van testen volledig gereinigd en voorbereid, om na de juiste heropbouw van erosie schade met ARC 858, een resistente toplaag te ontvangen type ARC 855/ARC S2.

Resultaat: De duurzaamheid van de ARC composieten samen met de verregaande voorbereiding die wij standaard uitvoeren maken dat koelwaterpompen op een betrouwbare en economische wijze kunnen hersteld en beschermd worden met ARC composieten.

Besparing: Jaarlijkse koolteerepoxy herstellingen/beschermingen zijn niet meer noodzakelijk door het gebruik van ARC. De pompen moeten enkel uit bedrijf genomen worden voor het noodzakelijk mechanisch onderhoud.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be