CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


(Petro-)chemie
De betrouwbaarheid van ARC bij hydrocyclonen
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
hydrocycloon - nieuw - abrasie  - voor ARC hydrocycloon - nieuw - abrasie  - na ARC hydrocycloon - nieuw - abrasie  - na ARC hydrocycloon - nieuw - abrasie  - na ARC

Industrie: Chemische nijverheid

Materieel: Hydrocyclonen voor de afscheiding van vaste bestanddelen in processtromen (bevatten HCl, zouten, … water).

Probleem: Het principe van de afscheiding van vaste bestanddelen uit processtromen door centrifugale werking brengt onvermijdelijk abrasie met zich mee. De vaste bestanddelen schuren tegen de trechters (zeer grote snelheden) en hebben als het ware na 7 maanden echte brokken uit het metaal gegeten (lekken). De chemicaliën versnellen dit proces nog. Allerhande beschermingen zoals rubber, exotische metalen inserts en keramsiche tegels werden onder de loep genomen en gebruikt: geen van allen gaf voldoening.

Oplossing: We werden uitgenodigd om deze uitdaging met ARC aan te gaan en opteerden, na een grondige analyse) voor ARC MX1. Nieuwe trechters werden gemaakt uit gewoon St 37 om enkel als ondergrond te dienen voor ARC. De voorbereiding bestond uit gritstralen tot een ruwheid en blankheid volgens de specs waarna ARC MXP (primer) en ARC MX1 op een dikte van 10 mm aangebracht werd.

Resultaat: De cyclondelen werden in gebruik genomen en na 6 maanden aan een inspectie onderworpen. Een digitale laagdiktemeting gaf ons een beeld van het slijtage verloop. NIKS WAS WEGGESLETEN TTZ, DE SLIJTAGE LAG BINNEN DE FOUT VAN HET MEETTOESTEL (5%). De technisch verantwoordelijke was danig onder de indruk dat andere toepassingen nu ter studie liggen om met ARC beschermd te worden.

Besparing: De open relatie die wij uit trachten te bouwen met de klant, ttz een juiste uitwisseling van "echte omstandigheden, concentraties en chemicaliën" laten ons toe een juiste aanbeveling te doen. Zo kunnen wij onze know how koppelen aan de uwe zodat we samen hieruit voordeel halen.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be