CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Elektrische Centrales
Slib erodeert vacuümpompen.
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
mantel vacuümpomp - erosie - corrosie - voor ARC mantel vacuümpomp - erosie - corrosie - voor ARC detail mantel vacuümpomp - erosie - corrosie - tijdens voorbereiding mantel vacuümpomp - erosie - corrosie - na ARC mantel vacuümpomp - erosie - corrosie - na ARC

Industrie: Krachtcentrale

Materieel: Waterringpompen

Probleem: De vacuümpompen in dit bedrijf hebben af te rekenen met een zekere hoeveelheid slib en kaoline in het water. Daardoor (en in deze toepassing zeer specifiek) manifesteert zich een centraal patroon dat als het ware door de mantel snijdt. De pomp die zichtbaar is op de foto heeft juist geteld, 4 MAANDEN IN BEDRIJF GEWEEST. Er drongen zich allerhande oplossingen op gaande van glasversterkte polyesters over fijnere filters tot RVS mantels.

Oplossing: De klant heeft uiteindelijk voor ons gekozen omdat de ARC bescherming de grootste garantie gaf (we legden een aantal soortgelijke realisaties voor, de keramische inhoud, het prijstechnische, …). De testen van de ondergrond en de voorbereiding vormen een belangrijk onderdeel van onze standaard werkwijze. Vervolgens werd ARC 858 aangewend om de erosieschade terug op te bouwen en ARC 855 aangebracht als bestendige toplaag op 0,75 mm dikte.

Resultaat: De pompen draaien nu 2 jaar zonder schade aan de bovenste laag. Digitale laagdikte metingen tonen een slijtage beeld aan dat binnen de fout ligt van het apparaat. Volgens de maintenance ingenieur moet het CorReduc concept enig zijn daar nog volgens hem: "0,75 mm ARC 855 slijtvaster is dan 20 mm staal".

Besparing: Alle pompen zijn beschermd met ARC en de vroegtijdige vervanging behoort tot het verleden.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be