CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Elektrische Centrales
Vliegas slijt door metaal heen
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
buis luchtransport - abrasie - voor ARC buis luchtransport - abrasie - detail van metalen slijtstuk buis luchtransport - abrasie - na ARC buis luchtransport - abrasie - na ARC detail

Industrie: Kolengestookte centrale

Materieel: Buizen van vliegas luchttransport

Probleem: Dit luchttransportsysteem brengt het abrasieve vliegas van de afscheiders naar de bunkers door een systeem van reductoren, bochten, venturies en buistukken. Veel van deze onderdelen hebben een levensduur van niet langer dan 3 maand. Er werd voor een slijtvast metaal gekozen dat een betrouwbaar alternatief moest zijn tov basalt. De plaatsen van grotere slijtage zouden na een bepaalde periode aan het licht komen en hier zouden dan de hardmetalen schelpen/slijtstukken of basalt voor soelaas zorgen. De buis op de foto te zien, had met een hardmetalen kegel van 25 mm dikte, een levensduur van max. 3 maand.

Oplossing: Om de vorm en doorstroomsnelheden niet te veranderen wenste deze klant een ARC bescherming op dezelfde dikte als de hardmetalen kegel. Er werd geopteerd voor ARC MX1, glad afgewerkt en gevormd.

Resultaat: De vroeger gebruikte hardmetalen kegel moest elke 3 maand vervangen worden terwijl ARC MX1 na 12 maand slechts een geringe slijtage vertoonde. Hierdoor werd besloten de ARC bescherming toe te passen in het volledige vliegas systeem.

Besparing: De werkingskost van de ARC bescherming = 15 % van de werkingskost van de methode van hardmetalen inzetstukken.

Top Printversie
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be