CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Cement Nijverheid
Slurry pompen betrouwbaar beschermen met ARC
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
slurry pomp  -schroot - abrasie - voor ARC slurry pomp  -schroot - abrasie - na het gritstralen slurry pomp  -schroot - abrasie - na het gritstralen - detail slurry pomp  -schroot - abrasie - na ARC slurry pomp  -schroot - abrasie - na 7 maand werking slurry pomp  -schroot - abrasie - na 17 maand slurry pomp  -schroot - abrasie - voor ARC slurry pomp  -schroot - abrasie - na ARC slurry pomp  -schroot - abrasie - na ARC detail

Industrie: Plaasterplaten industrie

Materieel: Slurry pompen

Probleem: Deze pompen verpompen een mengsel van kalk, vezels, zand, water en vulstoffen en zijn daarom dikwandig uitgevoerd en gemaakt uit een slijtvast metaal om de abrasie tegen te gaan. Toch kunnen de omstandigheden zwaar genoemd worden daar de levensduur beperkt blijft tot 11 maanden. Oplassen was een optie (omdat het niet anders kon) maar hield vele risico's in: zo hebben we 2 pompen moeten weigeren om te bekleden daar haarscheuren de structuur in het gedrang bracht.

Oplossing: De pompen werden ontdaan van alle resten plaasterproduct en gestraald. De standaard werkwijze voorziet in een controle van het metaal op onzichtbare verontreinigingen. Hierbij werd vastgesteld dat het zoutgehalte te hoog was om een ARC bekleding te ontvangen. Er werd veelvuldig gereinigd met ARC 102 tot de metingen een rein oppervlak aantoonden. Vervolgens werd op de eerste pomp ARC 897 aangebracht op een dikte van 9 mm. De klant was zeer tevreden met het resultaat maar wenste ook de performantie van de ARC MX technologie na te gaan. Daarom werden de volgende pompen voorzien van ARC MX1 en ARC MX2 op eenzelfde dikte.

Resultaat: De eerste pomp met 9 mm keramische composiet ARC 897 had een levensduur van zowaar 17 maand! (Zie foto: en enkel plaatselijk was het metaal te zien!) Hierna hebben onze applicatoren gewoon de nog aanwezige composiet laten zitten, voorbereid en voorzien van ARC MX1/MX2.

Besparing: De pompen kunnen virtueel een oneindig aantal malen gebruikt worden terwijl de levensduur toeneemt met > 50 %(gebaseerd op ARC 897). De kostprijs van een ARC bescherming is lager dan de nieuwprijs van een pomphuis. Dus je ziet: besparingen over de gehele lijn. De testen met ARC MX1 en MX2 lopen verder. Ondertussen zijn er 5 pompen gedaan in dit bedrijf.

Top Printversie
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be