CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Cement Nijverheid
Schroeven: trage snelheid, snelle slijtage
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
archimedes schroef - abrasie - voor ARC archimedes schroef - abrasie - tijdens ARC archimedes schroef - abrasie - na ARC detail

Industrie: Kolencentrale in een cementplant

Materieel: Archimedesschroef voor de voeding van de oven

Probleem: Het transport van de kolen zorgde voor een stelselmatige en snelle slijtage van de vinnen (en as) van deze schroeven. Daardoor wordt minder kool toegevoegd wat tenslotte tot productieproblemen zou leiden. Om dit te voorkomen moesten deze schroeven op regelmatige tijdstippen opgelast worden. Dit oplassen bracht een kost met zich mee van 2.400 €/schroef/jaar.

Oplossing: Na de juiste oppervlakte voorbereiding werd ARC 890 aangebracht op de vinnen (zowel duwende als niet-duwende zijde) en de as. De klant wou een gladde afwerking wat verkregen werd door ARC 855 te gebruiken als topcoat. Hierdoor wordt een maximale "flow" bereikt.

Resultaat: De van ARC voorziene schroef heeft een levensduur van > 18 maanden. Dit is 3 maal de levensduur van een onbehandelde schroef.

Besparing: De ARC bescherming is in deze cementplant de standaard methode geworden om apparaten te beschermen tegen abrasie. Toepassingen zijn kolenschroeven, valbuizen, reductoren, luchtleidingen, separatoren, ventilatoren, … In deze specifieke toepassing wordt een besparing gerealiseerd van 3.000€/schroef/jaar door het gebruik van ARC.

Top Printversie
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be