CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Plastiek en Glas
Vacuümpompen hebben altijd last van erosie!
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
vacuümpomp - schroot - erosie - corrosie - voor ARC vacuümpomp - schroot - erosie - corrosie - detail van las vacuümpomp - schroot - erosie - corrosie - detail van erosie vacuümpomp - schroot - erosie - corrosie - na ARC vacuümpomp - schroot - erosie - corrosie - na ARC

Industrie: Plastieknijverheid

Materieel: Vacuümpompen

Probleem: Deze vacuümpompen zijn onderhevig aan erosie-corrosie cycli (bij hogere temperatuur). Het water dat naast chlorides en roest deeltjes ook plastiekkorrels bevat is bijzonder agressief tov deze gietstalen pompen. Het typische slijtage verschijnsel bijt zich als het ware door de pompwand heen binnen de 14 maand na installatie. Vroegere pogingen van oplassen faalden om tweeërlei redenen: 1e. De las was allesbehalve slijtvast te noemen en 2e. De las onthechte van de ondergrond.

Oplossing: ARC composieten vinden hun typisch applicatiedomein in dit soort toepassingen. De keramische inhoud zorgt voor een dense en slijtvaste bescherming terwijl de matrix het geheel aan elkaar houdt maar ook voor de zéér hoge aanhechting zorgt aan het gietstalen huis. De pomphuizen worden ontdaan van de las (indien nodig), gereinigd ter verwijdering van alle onzuiverheden en voorzien van de keramische composiet ARC 897 daar waarde slijtage optreed. De pomp karakteristiek wijzigt hierdoor niet terwijl de levensduur op een betrouwbare manier verlengd wordt. Merk ook op dat we de ARC bekleding zomaar kunnen stoppen zonder dat er een risico van onderfilmcorrosie bestaat.

Resultaat: De levensduur stijgt dermate dat van vervangen geen sprake meer is.

Besparing: Deze goedkope pomphuizen kunnen toch op een economisch verantwoorde wijze beschermd worden met ARC.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be