CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Plastiek en Glas
ARC beschermt basalt in luchttransport
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
deflector - luchttransport - abrasie - voor ARC basalt leiding - schroot - luchttransport - abrasie - voor ARC deflector - luchttransport - abrasie - na ARC basalt leiding - schroot - luchttransport - abrasie - na ARC

Industrie: Glas industrie

Materieel: Luchttransport leidingen beschermd met basalt en deflectoren van cyclonen

Probleem: De hoge snelheden, de aard en de hoekige structuur van het te transporteren medium, mica in dit geval, zorgen voor slijtage van dit soort onderdelen.

Oplossing: De aard van het medium en de snelheden werden nagegaan. Hierop gebaseerd bevolen we ARC MX2 voor deze toepassing aan. De voorbereiding was bij deze verscheidene materialen van enorm groot belang daar het ging om een luchttransport op hogere temperatuur. Dit gaf nl. een bijkomende belasting voor onze composiet. De versleten basalt werd terug in zijn oorspronkelijke vorm hersteld terwijl de deflector een 10 mm dikke keramische laag kreeg toebedeeld.

Resultaat: ARC MX2, 1 van de laatst ontwikkelde composieten, heeft een enorme abrasie weerstand. Hij kan moeiteloos de strijd aangaan met keramische tegels, basalt en hardmetalen zonder de nadelen van loskomen of moeilijke vormbaarheid te vertonen. Resultaat: er wordt minstens een gelijke levensduur verwacht.

Besparing: Met een kleine hoeveelheid ARC composiet kunnen versleten basalt leidingen, die op de lek na, nog voor 95 % in orde zijn, hersteld worden. Hierbij is de betrouwbaarheid van ARC uitermate belangrijk om uw productie te garanderen. In deze toepassing: levensduur ARC = 2 x deze van basalt en 3 x deze van de deflector.

Top
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be