CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


Plastiek en Glas
NiCr legeringen en keramische tegels tegen abrasie
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
NiCr zuigmond - schroot - abrasie - voor ARC NiCr zuigmond - schroot - abrasie - voor ARC NiCr zuigmond - schroot - abrasie - na ARC NiCr zuigmond - schroot - abrasie - voor ARC

Industrie: Chemische nijverheid: basis stoffen voor glas

Materieel: Aanzuigleidingen van pompen

Probleem: De NiCr aanzuigleidingen verslijten in een mum van tijd tgv abrasie (silica) in combinatie met chemicaliën (NaOH). Om enigszins dit probleem bij de horens te vatten werden vooreerst de aanzuigleidingen demonteerbaar gemaakt wat reeds een grote economische voorsprong betekende. Ipv het gehele pomphuis moest bij schade enkel dit buisstukje vervangen worden. Maar dit ging nog niet ver genoeg voor de onderhoudsingenieur. Er werden keramische tegels gekleefd in de aanzuigleiding wat weer een stap vooruit was. Nadeel bleek wel dat er tegels loskwamen en in het pompcirkuit voor de nodige schade zorgden.

Oplossing: De benadering van de ingenieur bleek de juiste te zijn: keramiek voor de slijtvastheid en chemische weerstand maar wat met de aanhechting. Omdat deze klant eens kennis gemaakt had met de kleef van ARC 10 werden wij gecontacteerd. Vrij snel kwamen we er uit. Het zou ARC 890 worden, afgeseald met ARC 855 voor een vloeiende vorm.

Resultaat: De NiCr bleef voor een goede structuur zorgen terwijl de keramische composiet niet meer loskwam. De totale levensduur van een met ARC 890 beklede aanzuigleiding steeg met 80% tov de originele niet beklede NiCr legering.

Besparing: ARC gaat 80 % langer mee MAAR KOST SLECHTS 1/3 VAN DE AANKOOPPRIJS VAN EEN NICR AANZUIGSTUK.

Top Printversie
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be